Ocushield For Barn

Barna våre bruker utrolig mye tid på digitale enheter.

Enten de spiller spill, surfer på internett, studerer eller ser på favorittfilmene deres, bruker barn og tenåringer i dag mer tid foran skjermene enn noen generasjon før dem.

Det er et uunngåelig faktum i det moderne livet – barn er avhengige av teknologi for å leve, jobbe og leke.

Kjøp nå

Og selv om vi er store forkjempere for teknologi,

forstår vi også at dette kommer med noen mindre enn ønskelige bivirkninger. Spesielt eksponeringen av barn for usunne nivåer av blått lys som sendes ut fra digitale enheter, som påvirker søvnmønstre, øyehelse og generelt humør.

Enkle tiltak som å begrense skjermtider er et godt første skritt mot å redusere disse effektene, men gitt teknologiens stadig viktigere rolle i livene våre, kommer ikke dette til å holde.

 • Alder 3-4

  Ca. 29t skjermtid i uken

 • Alder 5-7

  Ca. 30t skjermtid i uken

 • Alder 8-11

  Ca. 37.5t skjermtid i uken

 • Alder 12-15

  Ca. 47.5t skjermtid i uken

Hva er Blått Lys?

Blått lys er lys i det synlige lysspekteret som er kjent for sin korte bølgelengde og styrke. Det er naturlig tilstede i sollys, og sender signaler til hjernen vår om at vi bør være våkne og på vakt i løpet av dagen.

Imidlertid er det også utbredt i de digitale enhetene vi bruker så mye tid på å se på, og dette kan sende hjernen vår mange blandede meldinger. For eksempel overstimulerer blått lys øynene våre og hemmer hjernens produksjon av melatonin, kjemikaliet som hjelper oss å sove godt.

Resultatet er en forstyrret kroppsklokke, trette øyne og mye mer vanskeligheter med å sove!

Beskyttelse for utvikling av øyne

Mens blått lys kan ha en betydelig innvirkning på voksne øyne, er barn enda mer utsatt for effekten av blått lys fra digitale enheter.

Når vi blir født, er den krystallinske linsen i øynene våre som brukes til å fokusere på objekter tydelig. Ettersom årene går gulner linsen gradvis med alderen på grunn av eksponering for UV og blått lys.

Barn har også en lav mengde makulært pigment som fungerer som det naturlige blålysfilteret i øynene våre. Dette makulære pigmentet blir tilstrekkelig først etter at barnet vokser til ca. 9 år. I tillegg til dette har et barns øyne større pupiller enn en voksen, og derfor kommer mer lys inn i øyet og når netthinnen.

Som forelder vil du allerede være kjent med virkningen av en søvnløs natt på barnets humør og evne til å fokusere – viktige bidragsytere til deres daglige utvikling, enten det er sosialt samvær på lekeplassen eller læring i klasserommet.