Blått Lys & Din Hud

Hvordan påvirker blått lys huden din?

Hva om vi fortalte deg at det å stirre på dataskjermen hele dagen bidro til for tidlig aldring?

Vi bruker 50 % av tiden vår på å stirre på skjermer, og siden Covid-pandemien tilbringer 60 % av mennesker nå mer enn seks timer om dagen foran en digital enhet, noe som utsetter oss for en betydelig mengde blått lys. Visste du at det blå lyset som kommer fra digitale skjermer er High Energy Visible (HEV) lys, det samme lyset som kommer fra solen?

En fersk rapport fra Unilever fant at å se på en skjerm i 30 timer øker hudebetennelse med 40%.

Vi vokser opp med å vite viktigheten av å beskytte huden mot solen, men vi glemmer skjermene som er enda nærmere oss. Studier viser at millennials sjekker telefonene sine i gjennomsnitt 150 ganger om dagen, så et ekstra element av hudpleie kan godt være nødvendig. Så hvordan endrer blått lys huden vår?

Fotogen-aldring

Langvarig eksponering for blått lys kan skade huden din, inkludert endringer i farge, betennelse og tekstur. Dette er fordi blått lys endrer kjemikaliene i huden vår, noe som forårsaker for tidlig aldring, kjent som fotogen aldring.

Pigmenteringsendringer

Hudleger har gode bevis for å vise at synlig lys utløser visse hudsykdommer, for eksempel melasma, hvor huden stimuleres til å produsere mer pigment.


Oksidativt stress

Blått lys induserer oksidativt stress, som kan føre til betennelse og kollagendegenerasjon.

Hvorfor betyr dette noe? Kroppen din regenererer et visst basisnivå av kollagen hver dag. Blått lys skader ikke bare kollagencellene i huden din (tvinger kroppen din til å lage celler raskere enn den er i stand til), det skader også de fysiske kollagencellene i kroppen din, noe som forårsaker betennelse som bidrar til hudsykdommer som kreft.

Hvordan beskytte huden din

Langvarig eksponering for blått lys kan forårsake pigmentforandringer i huden. Heldigvis er det en rekke skritt du kan ta for å beskytte deg selv, inkludert å bruke et Ocushield-filter.

 

Finn ut mer fra våre venner hos Illuminate Skin Clinic